składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Ziemniaki wyszoruj i gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Ostudź i pokrój w plastry.
- Cebulę obierz, pokrój w piórka i marynuj przez 30 minut w soku z cytryny i cukru.
- Makrelę lub pstrąga obierz z ości.
- Majonez wymieszaj ze szczypiorkiem, natką pietruszki, koperkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Cebulę odcedź.
- Połącz wszystkie składniki sałatki. Podawaj schłodzoną, w szerokich szklankach lub pucharach z koperkiem.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Nasza sałatka z ziemniakami i rybą smakuje wyśmienicie dzięki wybornej kompozycji składników - cebuli marynowanej w cukrze i soku z cytryny, młodym ziemniakom, świeżej makreli i dipowi przyrządzonemu z Majonezu Delikatnego WINIARY, musztardy, czosnku i przypraw. Tę sałatkę możesz przygotować również z wędzonym pstrągiem. Polecamy jej podawanie w dużych pucharkach i udekorowanie dipem.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?