Sałatka z młodych ziemniaków z wędzoną rybą - podana w dużych szklankach

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 8

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki wyszoruj i gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Ostudź i pokrój w plastry.
  2. Cebulę obierz, pokrój w piórka i marynuj przez 30 minut w soku z cytryny i cukru.
  3. Makrelę lub pstrąga obierz z ości.
  4. Majonez wymieszaj ze szczypiorkiem, natką pietruszki, koperkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  5. Cebulę odcedź.
  6. Połącz wszystkie składniki sałatki. Podawaj schłodzoną, w szerokich szklankach lub pucharach z koperkiem.

Opis przepisu:


Nasza sałatka z ziemniakami i rybą smakuje wyśmienicie dzięki wybornej kompozycji składników - cebuli marynowanej w cukrze i soku z cytryny, młodym ziemniakom, świeżej makreli i dipowi przyrządzonemu z Majonezu Delikatnego WINIARY, musztardy, czosnku i przypraw. Tę sałatkę możesz przygotować również z wędzonym pstrągiem. Polecamy jej podawanie w dużych pucharkach i udekorowanie dipem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?