Kiełbasa z ziemniakami, fasolą i kukurydzą

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kiełbasę kroimy w 1cm plastry, boczek i cebulę w kostkę. Wrzucamy całość na rozgrzaną wysoką patelnię. Podsmażamy 5 minut.
  2. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w grubą kostkę. Dodajemy do podsmażonej kiełbasy z boczkiem i cebulą, doprawiamy sosem pieczeniowym (bez mieszania go z wodą), podsmażamy kolejne 5 minut po przemieszaniu całości składników.
  3. Wlewamy wodę, przykrywamy pokrywką i dusimy 10 minut.
  4. Dodajemy czerwoną fasolę z kukurydzą, wraz z sosem z puszki. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i już nie gotujemy. Przekładamy do miseczek, dekorujemy świeżym tymiankiem.

Opis przepisu:

Danie swojskie, ale przepyszne. Kiełbasa w sosie pieczeniowym WINIARY, połączona z ziemniakami i fasolą jest niezwykle sycąca, a przy tym znakomicie smakuje. Dostarczy wiele energii i sprawi, że dokładka stanie się czymś naturalnym. Świetnie nadaje się na rodzinny obiad. Końcowy efekt możemy udekorować świeżym tymiankiem, dzięki czemu poprawimy też walory estetyczne.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?