Mielone z cebulką, młodymi ziemniakami i sałatką

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 5

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso połącz z przygotowanym według opisu na opakowaniu POMYSŁEM NA... i posiekaną cebulą.
  2. Uformuj osiem kotletów. Smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
  3. Ziemniaki obierz, pokrój na ćwiartki, wrzuć do wrzącej posolonej wody. Gotuj około 15 minut i odsącz. Posyp koperkiem i dodaj wiórki masła.
  4. Pomidorki pokrój na ćwiartki. Ogórek przekrój na połowę usuń nasiona i pokrój w półplasterki. Sałatę porwij lub pokrój w paseczki. Koperek posiekaj.
  5. Połącz składniki sałatki z rukolą, Majonezem Delikatnym i koperkiem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Opis przepisu:


WINIARY Pomysł na…kotlety mielone z cebulką odnowi Twój przepis na tradycyjne kotlety mielone na obiad – a to jeszcze nie wszystko, ponieważ mamy pomysł również na wyborną sałatkę, pasującą do mielonych z cebulką i młodymi ziemniakami!

Wystarczą pomidorki truskawkowe, ogórek sałatkowy, sałata i rukola, które wymieszasz ze sprawdzonym Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i przyprawami oraz sokiem z cytryny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?