Chłodnik z jajkiem przepiórczym

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, dobrze wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.
  2. Do wystudzonej zupy dodaj jogurt, pokrojoną w drobną kosteczkę rzodkiewkę i szczypiorek, dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na około 1 godzinę.
  3. Jajka przepiórcze zalej zimną wodą i gotuj 1 minutę od momentu, kiedy woda zacznie wrzeć. Przelej je zimną wodą, obierz ze skorupek.
  4. Chłodnik podawaj z pokrojonymi na połówki jajkami przepiórczymi.

Opis przepisu:


Chłodnik buraczkowy z jajkami przepiórczymi to równie smaczna alternatywa dla chłodnika z ugotowanymi na twardo jajkami kurzymi. Dodatek rzodkiewki i szczypiorku sprawi, że będzie to jedna z Twoich ulubionych zup na lato.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?