Chłodnik z jajkiem przepiórczym

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. 8 płaskich łyżeczek (32g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim i śmietaną (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
  2. Dodaj pokrojoną w drobną kosteczkę rzodkiewkę i posiekany szczypiorek, dokładnie wymieszaj.
  3. Odstaw do lodówki na około 1 godzinę.
  4. Jajka przepiórcze zalej zimną wodą i gotuj 1 minutę od momentu, kiedy woda zacznie wrzeć.
  5. Przelej je zimną wodą, obierz ze skorupek.
  6. Chłodnik podawaj z pokrojonymi na połówki jajkami przepiórczymi.

Opis przepisu:


Chłodnik buraczkowy z jajkami przepiórczymi to równie smaczna alternatywa dla chłodnika z ugotowanymi na twardo jajkami kurzymi. Dodatek rzodkiewki i szczypiorku sprawi, że będzie to jedna z Twoich ulubionych zup na lato.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?