Chłodnik z ogórkiem małosolnym i szynką

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. 8 płaskich łyżeczek (32g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem, jeśli jest taka potrzeba dopraw solą i pieprzem (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
  2. Jajka ugotuj na twardo. Pokrój na ćwiartki.
  3. Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
  4. Szynkę pokrój w paseczki.
  5. Do zupy dodaj ogórek i szczypiorek.
  6. Całość dobrze wymieszaj. Włóż do lodówki na godzinę.
  7. Podaj z ćwiartkami jajek i paseczkami szynki.

Opis przepisu:


Chłodnik buraczkowy to pomysł na tani podwieczorek dla całej rodziny. Same dobre składniki – gęsty jogurt naturalny, pyszne ogórki małosolne, wyborna szynka parmeńska i świeży szczypiorek tworzą wyjątkową kompozycję smakową. Poznaj nową twarz polskich buraczków!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?