Chłodnik z ogórkiem małosolnym i szynką

4/5 4 5 5 1
4/5 4 5 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej.
  2. Jajka ugotuj na twardo. Pokrój na ćwiartki.
  3. Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
  4. Szynkę pokrój w paseczki.
  5. Do ostudzonej zupy dodaj 500 ml jogurtu, ogórek i szczypiorek.
  6. Całość dobrze wymieszaj. Włóż do lodówki na godzinę.
  7. Podaj z ćwiartkami jajek i paseczkami szynki.

Opis przepisu:


Chłodnik buraczkowy WINIARY z ogórkiem małosolnym i szynką wędzoną to pomysł na tani podwieczorek dla całej rodziny. Same dobre składniki – gęsty jogurt naturalny, pyszne ogórki małosolne, wyborna szynka parmeńska i świeży szczypiorek tworzą wyjątkową kompozycję smakową. Poznaj nową twarz polskich buraczków!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?