1

2

Przepisy

Krupnik

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

121 calories kalorie: 121 kcal / porcja

Krupnik z kaszą jęczmienną na bazie Bulionu na żeberkach WINIARY z ziarenkami ziela angielskiego, liścia laurowego i cebuli smakuje wyśmienicie – jak najlepsza zupa z domowej kuchni babci. Gęsty krupnik z kaszą jęczmienną, ziemniakami, porem i innymi warzywami podawaj z natką pietruszki i koperkiem. Do krupniku z kaszą jęczmienną możesz też podać grzaneczki z masłem czosnkowym lub bagietki do pochrupania.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 1,5 l wrzącej wody, dodaj kaszę, ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy i cebulę. Gotuj ok. 15 min.
  2. Ziemniaki pokrój w kostkę, a warzywa zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Por pokrój w półplasterki, podsmaż na maśle (5 min). Połącz warzywa i ziemniaki z zupą.
  4. Gotuj 10 minut, dopraw solą i pieprzem.
  5. Przed podaniem posyp natką pietruszki lub koperkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: