Zupa pomidorowa z ryżem

Oceń ten przepis!

4/5 4 31 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 4

4/5 4 31 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rosół przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu i ostudź.
  3. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub pokrój w paski.
  4. Koncentrat pomidorowy przesmaż na łyżce masła (2-3 minuty). Podlej rosołem, dodaj marchewkę, zagotuj.
  5. Śmietanę połącz dokładnie z mąka, rozprowadź z 100 ml gorącego wywaru i dodaj do zupy, zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  6. Podaj z ryżem i natką pietruszki. Wedle uznania zrób kleks śmietany lub jogurtu.

Opis przepisu:

Zupa pomidorowa z ryżem to alternatywa dla tradycyjnej pomidorówki z makaronem. Polecamy jej przygotowanie na bazie Rosołu drobiowego WINIARY o delikatnym smaku i intensywnym aromacie, który wzbogaci Twoją pomidorową walorami smakowymi. Polecamy podawanie pomidorowej z ryżem z wartościową natką pietruszki, kleksem gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?