Ryba w sosie porowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Sos śmietanowo-porowy

Dodatkowo:

Przygotowanie:

  1. Smażona ryba: Filety z ryby rozmrażam, pozostawiam na sitku do osączenia, osuszam papierowym ręcznikiem. Kawałki ryby oprószam z obydwu stron przyprawą i odkładam na pół godziny do lodówki. Po tym czasie obtaczam rybę dokładnie w mące, strzepuję jej nadmiar i smażę na rozgrzanym oleju na patelni na złoty kolor z obydwu stron. Osączam na papierowym ręczniku.
  2. Sos porowo-śmietanowy: Białą część pora siekam w cienkie plasterki. Na patelni lub w rondlu rozgrzewam 2 łyżki masła, wrzucam posiekany por i smażę kilka minut. Kiedy zmięknie wlewam do niego pół szklanki wody i przykrywam pokrywką, duszę aż całkowicie zmięknie. Wtedy wlewam śmietanę wymieszaną z zawartością opakowania Pomysł na... kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym i resztę wody, doprowadzam do zagotowania. Na koniec doprawiam do smaku pieprzem.
  3. Na talerz wykładam risotto ugotowane z dodatkiem curry i kurkumy, porcję sosu porowo-śmietanowego, na którym kładę kawałek usmażonej ryby.

Opis przepisu:

Ryba podana ze znakomitym sosem porowo-śmietanowym wspaniale wygląda, a jeszcze lepiej smakuje! Przekonaj się już dziś! Wykonaj szybkie i proste danie: rybę w sosie porowym i serwuj jako obiad dla całej rodziny! :)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?