Zimne nóżki w galarecie

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 57 min.

  • Oczekiwanie 5 godz.

  • Porcje 10

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Nóżki i golonkę czyścimy i opalamy nad ogniem.
  2. Mięso wraz z warzywami i przyprawami zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości.
  3. W międzyczasie zbieramy szumowiny z wywaru.
  4. Mięso obieramy i kroimy w kostkę a marchewkę w krążki.
  5. Wywar przecedź i dodaj Kostkę Mięsną Winiary, 1 łyżeczkę żelatyny Winiary, dopraw do smaku solą, pieprzem i octem.
  6. Mięso połącz z wywarem i warzywami oraz posiekaną natką pietruszki.
  7. Tak przygotowany wywar przelej do salaterek. Zostaw na kilka godzin do ostygnięcia.
  8. Podawaj z cytryną lub octem jabłkowym.

Opis przepisu:


Poznaj doskonały przepis na zimne nóżki w galarecie z dodatkiem warzyw i znakomitych przypraw! Znakomitość nóżek w galarecie z sokiem z cytryny lub octem jabłkowym tkwi w gotowaniu golonki i warzyw w wodzie z dodatkiem Kostki Mięsnej WINIARY. Proponujemy podawanie gościom galaretek w salaterkach z dekoracją z natki pietruszki i ćwiartki cytryny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?