1

2

Przepisy

Zimne nóżki w galarecie

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 90 minut

porcje: 10 porcji

225 calories kalorie: 225 kcal / porcja


Poznaj doskonały przepis na zimne nóżki w galarecie z dodatkiem warzyw i znakomitych przypraw! Znakomitość nóżek w galarecie z sokiem z cytryny lub octem jabłkowym tkwi w gotowaniu golonki i warzyw w wodzie z dodatkiem Kostki Mięsnej WINIARY. Proponujemy podawanie gościom galaretek w salaterkach z dekoracją z natki pietruszki i ćwiartki cytryny.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Nóżki i golonkę czyścimy i opalamy nad ogniem.
  2. Mięso wraz z warzywami i przyprawami zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości.
  3. W międzyczasie zbieramy szumowiny z wywaru.
  4. Mięso obieramy i kroimy w kostkę a marchewkę w krążki.
  5. Wywar przecedź i dodaj Kostkę Mięsną Winiary, 1 łyżeczkę żelatyny Winiary, dopraw do smaku solą, pieprzem i octem.
  6. Mięso połącz z wywarem i warzywami oraz posiekaną natką pietruszki.
  7. Tak przygotowany wywar przelej do salaterek. Zostaw na kilka godzin do ostygnięcia.
  8. Podawaj z cytryną lub octem jabłkowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: