Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Jajko na twardo w kształcie serca

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 46 min.

  • Porcje 1

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Dwa jaja ugotuj na twardo. Obierz, gdy są jeszcze ciepłe.
  2. Z kartonika zrób rynienkę w kształcie litery V. Obrane jajko włóż do rynienki, przyciśnij pałeczką i ustabilizuj gumkami.
  3. Włóż jajka do lodówki na ok. 30 min do wystygnięcia.
  4. W tym czasie przygotuj sos majonezowy. Do majonezu dodaj posiekany koperek, posiekane kapary, sól i pieprz do smaku. (Uwaga - kapary są już słone!)
  5. Następnie przygotuj tosty. Odkrój skórkę z dwóch kromek chleba i przekrój je w trójkąty.
  6. Surowe jajko rozbełtaj na talerzu, dodaj sól i pieprz wedle uznania.
  7. Obtocz tosty w jajku i usmaż na złoty kolor. Całość skomponuj na talerzu wedle uznania.