Wielkanocne babeczki majonezowe z kremem śmietankowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 33 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 55 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 12

5/5 5 33 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Ciasto

Krem

Przygotowanie:

  1. Ciasto - Piekarnik rozgrzej do 170°C.
  2. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru.
  3. Dodaj Cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
  4. Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z Proszkiem do pieczenia.
  5. Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki delikatnie mieszając.
  6. Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i aromat. Całość delikatnie wymieszaj.
  7. Foremki do babeczek posmaruj masłem i posyp bułka tartą. Przełóż ciasto do foremek napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
  8. Krem - Ubij śmietankę na sztywną masę, dodaj serek i cukier puder. Wszystko razem delikatnie wymieszaj
  9. Masę możesz podzielić na 2-3 części do każdej dodając inny barwnik spożywczy.
  10. Masę odstaw do lodówki na 30-40 minut. Przełóż do szprycy z dowolną końcówką i udekoruj babeczki.
  11. Z ciasteczek, czekoladek, cukierków i kawałków laski wanilii zrób zajączki.

Opis przepisu:


Wielkanocne babeczki majonezowe z kremem śmietankowym z pewnością spodobają się dzieciom – babeczki stylizowane na zajączki podbiją serca najmłodszych, ale także ich kubki smakowe. Babeczki majonezowe smakują świetnie z delikatnym kremem ze słodkiej śmietanki, serka mascarpone i cukru pudru. Możesz je przyozdobić dowolnymi łakociami: cukierkami, kawałkami ulubionej czekolady i laską wanilii.

Babki z kremem śmietankowym polecamy przygotowywać z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, który sprawi, że będą one wyjątkowo pulchne.. Polecamy podawanie babeczek ze schłodzonym kremem – wtedy smakuje najlepiej!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?