Faworki z piersi z indyka w sosie śmietanowo-ziołowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pierś z indyka umyj, osusz, pokrój na cienkie (0,5 cm) plasterki w poprzek włókien. Każdy z nich natnij na środku i przewiń przez nacięcie tak jak w przy tradycyjnych faworkach.
  2. Oprósz mięso solą, pieprzem i tymiankiem. Na patelni rozgrzej olej i usmaż "faworki" z obu stron na dużym ogniu.
  3. Pomysł na... przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, tzn. wymieszaj dokładnie z wodą i śmietaną. Następnie wlej na patelnię z mięsem i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut od zagotowania się.
  4. Podawaj z ziemniakami, kaszą lub ryżem :)

Opis przepisu:

Sposób na urozmaicenie zwykłego mięsa w sosie? Przygotuj z niego faworki!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?