Polędwiczki wieprzowe zapiekane

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Polędwiczki oczyść z błon, pokrój na osiem medalionów. Lekko spłaszcz ręką posól i posyp pieprzem. Podsmaż na oleju.
  3. Sos przelej do naczynia do zapiekania a na nim rozłóż medaliony. Na każdym połóż 1/2 plastra szynki, plasterek pomidora i 1/2 plastra sera.
  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 20 minut.
  5. Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Opis przepisu:

Zwykłe polędwiczki wieprzowe podaj w niezwykły sposób! Po wcześniejszym podsmażeniu, wstaw polędwiczki do naczynia żaroodpornego i przyozdób plasterkiem szynki, pomidora i sera. Całość zalej Sosem Pomidorowym z Mozzarellą Italia WINIARY. Na koniec dla dodania włoskiego akcentu, udekoruj talerz rukolą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?