1

2

Przepisy

Polędwiczki wieprzowe zapiekane

4/5 4 3 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

318 calories kalorie: 318 kcal / porcja

Zwykłe polędwiczki wieprzowe podaj w niezwykły sposób! Po wcześniejszym podsmażeniu, wstaw polędwiczki do naczynia żaroodpornego i przyozdób plasterkiem szynki, pomidora i sera. Całość zalej Sosem Pomidorowym z Mozzarellą Italia WINIARY. Na koniec dla dodania włoskiego akcentu, udekoruj talerz rukolą.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Polędwiczki oczyść z błon, pokrój na osiem medalionów. Lekko spłaszcz ręką posól i posyp pieprzem. Podsmaż na oleju.
  3. Sos przelej do naczynia do zapiekania a na nim rozłóż medaliony. Na każdym połóż 1/2 plastra szynki, plasterek pomidora i 1/2 plastra sera.
  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C.
  5. Piecz 20 minut.
  6. Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: