Tortellini z cukinią, kiełbasą i kukurydzą

Oceń ten przepis!

4/5 4 20 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 20 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kiełbasę i cukinię pokrój w półplasterki, a cebulę w drobną kostkę.
  2. Rozgrzej olej na sporej patelni i dodaj kiełbasę. Następnie dodaj cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Kiedy cebula się zeszkli i lekko zarumieni dodaj kawałki cukinii oraz wsyp odsączoną kukurydzę. Kontynuuj smażenie, aż cukinia zrobi się miękka.
  4. Wlej na patelnię Sos Boloński WINIARY, dobrze wymieszaj ze wszystkimi składnikami i duś przez kolejne 5 minut, aż sos będzie gorący.
  5. W międzyczasie ugotuj Tortellini według przepisu na opakowaniu.
  6. Sos nakładaj na wyłożone na talerze Tortellini, bądź zmieszaj wszystko razem na patelni.
  7. Podawaj posypane tartym parmezanem.

Opis przepisu:

Tortellini z cukinią, kiełbasą i kukurydzą z sosem pomidorowym to wspaniały pomysł na szybkie, ale efektowne danie z patelni we włoskim stylu. Zrobisz je już w 30 minut. Podane z ulubioną kiełbasą, cukinią, cebulką, czosnkiem i intensywnie pomidorowym sosem pozwoli Ci zakochać się we włoskiej kuchni.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?