1

2

Przepisy

Tortellini z cukinią, kiełbasą i kukurydzą

4/5 4 12 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

Tym razem danie z patelni przygotuj we włoskim stylu! Pierożki tortellini z niskokaloryczną cukinią, cebulką i i Twoją ulubioną kiełbasą, podane z gęstym Sosem Pomidorowym z Mozzarellą Italia WINIARY i kukurydzą konserwową… palce lizać! Pozwól się zakochać w kuchni włoskiej i zainspiruj się naszym przepisem na tortellini z cukinią, kiełbasą i kukurydzą. Nie miną nawet dwa kwadranse, kiedy patelnia pełna smacznych dobroci będzie gotowa!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Tortelini ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.
  3. Kiełbasę, cebulę, czosnek i cukinię pokrój w kostkę.
  4. Rozgrzej olej, podsmaż kiełbasę, dodaj cebule i czosnek, przesmaż dodaj cukinie i duś razem do miękkości cukinii.
  5. Sos wymieszaj z wodą i śmietanką, zagotuj i połącz z patelnią.
  6. Dodaj odsączoną kukurydzę i pierożki tortelini.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: