składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Kiełbasę i cukinię pokrój w półplasterki, a cebulę w drobną kostkę.
- Rozgrzej olej na sporej patelni i dodaj kiełbasę. Następnie dodaj cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Kiedy cebula się zeszkli i lekko zarumieni dodaj kawałki cukinii oraz wsyp odsączoną kukurydzę. Kontynuuj smażenie, aż cukinia zrobi się miękka.
- Wlej na patelnię Sos Boloński WINIARY, dobrze wymieszaj ze wszystkimi składnikami i duś przez kolejne 5 minut, aż sos będzie gorący.
- W międzyczasie ugotuj Tortellini według przepisu na opakowaniu.
- Sos nakładaj na wyłożone na talerze Tortellini, bądź zmieszaj wszystko razem na patelni.
- Podawaj posypane tartym parmezanem.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYTortellini z cukinią, kiełbasą i kukurydzą z sosem pomidorowym to wspaniały pomysł na szybkie, ale efektowne danie z patelni we włoskim stylu. Zrobisz je już w 30 minut. Podane z ulubioną kiełbasą, cukinią, cebulką, czosnkiem i intensywnie pomidorowym sosem pozwoli Ci zakochać się we włoskiej kuchni.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?