Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu. Dodaj pomidorki przekrojone na połowę.
  2. Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.
  3. Medaliony dopraw solą i pieprzem. Obtocz w mące.
  4. Jajka ubij z parmezanem. Włóż mięso i obtocz dokładnie. Usmaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
  5. Medaliony podaj z makaronem polane sosem.

Opis przepisu:

Włoskie przygody w kuchni opierają się przede wszystkim na pomysłowym wykorzystaniu wszelakich makaronów. Tym razem spróbuj tagliatelle z delikatnym mięsem z indyka. Całość polej Sosem Pomidorowym z Mozzarellą Italia WINIARY. Jak przystało na kuchnię włoską w tym przepisie nie może zabraknąć pomidorków i parmezanu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?