Gnocchii z pomidorami i bazylią

5/5 5 1 5 1
5/5 5 1 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki 12% i dokładnie wymieszaj.
  2. Gnocchi przygotuj według wskazówek na opakowaniu.
  3. Pomidory przekrój na połowę.
  4. Czosnek pokrój paseczki.
  5. Rozgrzej olej, zeszklij czosnek, dodaj pomidory, posól i przesmaż razem przez minutę. Dodaj bazylię, wymieszaj.
  6. Gnocchi wymieszaj z sosem i pomidorami.

Opis przepisu:

Myśląc o Włoszech od razu przed oczami widzimy przeróżne makarony. Skupmy się tym razem na kluskach - gnocchi. Po włosku oznaczają dosłownie „grudki”. Dodaj do nich połówki pomidorków koktajlowych i przyozdób świeżą bazylią. Gotowe danie wymieszaj z Sosem Pomidorowym z Mozzarellą Italia WINIARY.

Spróbuj także z sosem szałwiowym z parmezanem na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?