1

2

Przepisy

Gnocchii z pomidorami i bazylią

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

Myśląc o Włoszech od razu przed oczami widzimy przeróżne makarony. Skupmy się tym razem na kluskach - gnocchi. Po włosku oznaczają dosłownie „grudki”. Dodaj do nich połówki pomidorków koktajlowych i przyozdób świeżą bazylią. Gotowe danie wymieszaj z Sosem Pomidorowym z Mozzarellą Italia WINIARY.

Spróbuj także z sosem szałwiowym z parmezanem na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki 12% i dokładnie wymieszaj.
  2. Gnocchii przygotuj wg wskazówek na opakowaniu.
  3. Pomidory przekrój na połowę.
  4. Czosnek pokrój paseczki.
  5. Rozgrzej olej, zeszklij czosnek, dodaj pomidory, posól i przesmaż razem przez 1 minutę. Dodaj bazylię, wymieszaj.
  6. Gnocchii wymieszaj z sosem i pomidorami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: