Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą

Oceń ten przepis!

3/5 3 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

3/5 3 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Cebulę obierz, cukinię i pomidory umyj. Warzywa pokrój w plastry.
  3. Rozgrzej olej, podsmaż cebulę z cukinią, delikatnie posól. Przełóż do naczynia do zapiekania, polej Sosem. Na sosie rozłóż pomidory. Całość posyp pokruszonym serem feta.
  4. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 25-30 minut.
  5. Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Opis przepisu:

Cukinia zapiekana z pomidorami i fetą to wegetariański pomysł na obiad, bo zapiekankę możesz podać z ryżem. Cukinia i pomidory to doskonały włoski duet, a połączenie to wzbogacisz, dodając do niego Sos Neapolitański Italia WINIARY. Podaną z ryżem cukinię zapiekaną z pomidorami i fetą przyozdób dodatkowo świeżą rukolą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?