Cannelloni zapiekane

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Cannelloni namocz. Pieczarki oczyść, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Mięso podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki, dopraw solą i pieprzem, a następnie bazylię. Napełnij farszem cannelloni.
  4. Połowę sosu wyłóż do naczynia do zapiekania. Ułóż cannelloni, zalej resztą sosu i posyp serem.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 20-25 minut.

Opis przepisu:

Przenieś swoją kuchnię w zakątki włoskiej prowincji. Wypróbuj tradycyjne cannelloni zapiekane z mięsem mielonym i pieczarkami. Nie musisz wcześniej gotować makaronu, cannelloni w trakcie pieczenia uzyska odpowiednią miękkość. Na chrupiący żółty ser wlej Sos Pomidorowy z Mozzarellą Italia WINIARY, który doskonale podkreśli włoski smak tej potrawy.

Spróbuj także z sosem meksykańskim na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?