1

2

Przepisy

Nadziewane muszelki

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

Makaron nadziewany szpinakiem z serem to wspaniała propozycja dla osób, które uwielbiają włoską kuchnię. Szpinak niegdyś nie lubiany, dzisiaj wraca do łask. Tym bardziej, że zawiera dużą ilość magnezu, który obniża podatność na stres. Duże muszle zapiekane z farszem i Sosem Pomidorowym z Mozzarellą Italia WINIARY, są idealną przekąską na ciepło.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu, wlej do naczynia do zapiekania.
  2. Muszle ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.
  3. Szpinak rozmroź.
  4. Czosnek pokrój w drobną kosteczkę i zeszklij na maśle, dodaj szpinak, dopraw solą, ostudź.
  5. Do zimnego szpinaku dodaj ser, wymieszaj, dopraw pieprzem.
  6. Farszem napełnij muszle i rozłóż na sosie farszem do góry. Posyp serem.
  7. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. zapiekaj przez 20-25 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: