Nadziewane muszelki

5/5 5 2 5 1
5/5 5 2 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 5 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu, wlej do naczynia do zapiekania.
  2. Muszle ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.
  3. Szpinak rozmroź.
  4. Czosnek pokrój w drobną kosteczkę i zeszklij na maśle, dodaj szpinak, dopraw solą, ostudź.
  5. Do zimnego szpinaku dodaj ser, wymieszaj, dopraw pieprzem.
  6. Farszem napełnij muszle i rozłóż na sosie farszem do góry. Posyp serem.
  7. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. zapiekaj przez 20-25 minut.

Opis przepisu:

Nadziewane muszelki ze szpinakiem i serem to wspaniała propozycja dla osób, które uwielbiają włoską kuchnię. Szpinak niegdyś nie lubiany, dzisiaj wraca do łask. Tym bardziej, że zawiera dużą ilość magnezu, który obniża podatność na stres. Duże muszle zapiekane z farszem i Sosem Pomidorowym z Mozzarellą Italia WINIARY, są idealną przekąską na ciepło.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Kasia
    O matko jakie to dobre;-)Dziś robiłam pierwszy raz wyszło idealnie, będę robić częściej.Polecam,szybko,tanio,sprawnie i pysznie!