Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Sos szpinakowy

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 13 min.

  • Oczekiwanie 6 min.

  • Porcje 1

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szpinak gotuj 3 minuty w 100 ml wody.
  2. Sos rozprowadź w 100 ml wody i 50 ml śmietanki, wlej do szpinaku i gotuj razem przez 3 minuty, dodaj pokrojony czosnek.
  3. Całość zmiksuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Sos taki podaj z makaronem penne i pomidorkami koktajlowymi.
  5. Możesz też podać ten sos do jajek w koszulce, ryby smażonej, gotowanej lub ravioli.

Opis przepisu:

Sos szpinakowy jest wspaniałą bazą do wielu potraw. Wyśmienicie smakuje z jajkami w koszulce lub z smażoną i gotowaną rybą. Idealny do wszelkiego rodzaju dań z makaronem. przygotowany na podstawie Kremowej bazy do jasnych sosów WINIARY z bazylią i pomidorkami będzie prezentował się w iście włoskim stylu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?