Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Sos cytrynowy do ryby

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 12 min.

  • Porcje 1

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej masło na średnim ogniu i wsyp do niego posiekane szalotki. Dopraw solą i pieprzem i podsmażaj, aż będą miękkie.
  2. Dodaj śmietanę i startą skórkę z cytryny. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez kilka minut, aż całość lekko zgęstnieje.
  3. Dodaj sok z cytryny, dopraw do smaku solą i pieprzem i wszystko dokładnie wymieszaj.
  4. Sosem polewaj, np. grillowanego łososia z ryżem i gotowanymi brokułami. Będzie także doskonale pasował do pulpecików drobiowych lub jako sos do spaghetti.

Opis przepisu:

To przepis na sos cytrynowy, który świetnie podkreśli smak ryby. Cytryna i ryba to połączenie, które zawsze świetnie ze sobą współgrało, a nasz sos jeszcze bardziej to podkreśli. Sami sprawdźcie. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?