Kasza pęczak z suszonymi grzybami

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 16 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 8

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę pęczak ugotuj w bulionie grzybowym WINIARY z dodatkiem 50 g masła.
  2. Grzyby zalej wrzątkiem. Kiedy zmiękną pokrój w paski.
  3. Cebulę pokrojoną w grubą kostkę podsmaż z grzybami na pozostałym maśle.
  4. Wymieszaj z ugotowaną kaszą.
  5. Dopraw solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną masła, gdyby kasza była za sucha.
  6. Podawaj z dużą ilością natki pietruszki.

Opis przepisu:

Wypróbuj nieskomplikowany, a jakże efektowny przepis na wigilijną kaszę z grzybami. Niezwykle modny w ostatnim czasie pęczak, gotowany w aromatycznym bulionie grzybowym WINIARY, wymieszany z cudownie maślanymi grzybkami, to połączenie równie proste, co idealne. Dodatek świeżej natki pietruszki doda daniu lekkości i sprawi, że kasza z grzybami będzie nie tylko pysznym elementem kolacji, ale także piękną dekoracją świątecznego stołu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?