1

2

Przepisy

Kasza pęczak z suszonymi grzybami

4/5 4 8 5 1

przygotowanie: 60 minut

porcje: 8 porcji

Wypróbuj nieskomplikowany, a jakże efektowny przepis na wigilijną kaszę z grzybami. Niezwykle modny w ostatnim czasie pęczak, gotowany w aromatycznym bulionie grzybowym WINIARY, wymieszany z cudownie maślanymi grzybkami, to połączenie równie proste, co idealne. Dodatek świeżej natki pietruszki doda daniu lekkości i sprawi, że kasza z grzybami będzie nie tylko pysznym elementem kolacji, ale także piękną dekoracją świątecznego stołu.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę pęczak ugotuj w bulionie grzybowym WINIARY z dodatkiem 50 g masła.
  2. Grzyby zalej wrzątkiem. Kiedy zmiękną pokrój w paski.
  3. Cebulę pokrojoną w grubą kostkę podsmaż z grzybami na pozostałym maśle.
  4. Wymieszaj z ugotowaną kaszą.
  5. Dopraw solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną masła, gdyby kasza była za sucha.
  6. Podawaj z dużą ilością natki pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: