Kapusta wigilijna z żurawiną, grzybami, kminkiem i jałowcem

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 8

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Podgrzybki rozmroź.
  2. Kapustę odciśnij i przepłucz zimną wodą.
  3. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
  4. Bulion warzywny rozpuść w 200 ml wody.
  5. W dużym rondlu rozgrzej dwie łyżki oliwy i masła razem z kminkiem i jałowcem. Po około minucie dodaj cebulę. Smaż przez 6 minut. Dodaj kapustę i rozpuszczony bulion. Duś około 30 minut.
  6. Na osobnej patelni podsmaż na oliwie i maśle czosnek z całymi grzybami. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i połącz z kapustą.
  7. Na koniec wrzuć do garnka żurawinę, duś jeszcze 10 min. Dopraw Ziarenkami Smaku wedle uznania.

Opis przepisu:

Intensywnie pachnący jałowiec, kminek, suszona żurawina i leśne grzyby to składniki, które wraz z kiszoną kapustą stworzą niezapomniane świąteczne danie. Tradycyjna, polska potrawa to połączenie barw i aromatów, które każdy pamięta z lat dziecięcych. Z bulionem warzywnym WINIARY i ziarenkami smaku WINIARY masz pewność, że Twoja kapusta wigilijna będzie taka, na jaką wszyscy czekają cały rok.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?