Gulasz wieprzowy z kaszą durum

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 2

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na 1 łyżce oleju, dodajemy całe opakowanie Pomysłu na... kurczaka w sosie smietanowo-ziołowym, mieszamy i chwilkę jeszcze podsmażamy.
  2. Wlewamy 400 ml wody, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 15 minut.
  3. Wsypujemy sucha kaszę, mieszamy i dusimy razem ok. 15 minut, co jakiś czas sprawdzając, czy kasza nie przywiera do dna naczynia. W razie czego podlewamy wrząca wodą. Pod koniec duszenia dodajemy pokrojone kolorowe papryki, przykrywamy pokrywką i dusimy jeszcze całość ok. 5 minut. Smacznego.

Opis przepisu:

Gulasz wieprzowy z kaszą durum to danie, o którym przy Waszym stole będzie się mówić jeszcze długo po obiedzie. Niezwykle wyrazisty, smaczny, a przy okazji bardzo sycący, stanie się częstym gościem na Waszym stole. Dodanie WINIARY pomysł na… kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym jest dowodem na to, że warto eksperymentować – ta przyprawa wspaniale podkreśli smak wieprzowiny. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?