Blok czekoladowy z pistacjami i żurawiną

3/5 3 35 5 1
3/5 3 35 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 20

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotuj płaską blaszkę o wymiarach około 20 cm x 20 cm lub zbliżoną. Wyłóż ją papierem do pieczenia.
  2. Wodę z cukrem, cukrem Wanilinowym WINIARY i masłem umieść w garnku i rozpuść na małym ogniu. Następnie dodaj kakao i dokładnie wymieszaj.
  3. Cały czas mieszając na małym ogniu dodawaj stopniowo mleko w proszku cały czas mieszając, tak żeby nie powstały grudki.
  4. Gdy masa będzie już gładka i bez grudek, zestaw ją z ognia i wmieszaj pistacje z żurawiną.
  5. Wylej całą masę na blaszkę i wygładź nożem moczonym w gorącej wodzie.
  6. Całość wstaw do lodówki i poczekaj aż stężeje.
  7. Podawaj pokrojone w kostkę.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?