Czerwona kapusta z wędzonymi śliwkami i czerwonym winem

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 10

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej w rondlu z płaskim dnem oliwę.
  2. Podsmaż pokrojoną w piórka cebulę i pokrojony w plasterki czosnek przez 5 minut. Następnie dodaj pokrojone w paski wędzone śliwki i miód, smaż jeszcze przez 3 minuty.
  3. Po tym czasie wlej wino. Odparuj płyny o połowę, a następnie dodaj poszatkowaną kapustę i masło. Duś do momentu aż kapusta będzie miękka.
  4. Dopraw ziarenkami smaku WINIARY oraz pieprzem i w razie potrzeby miodem lub odrobiną cytryny, jeżeli kapusta będzie za słodka.

Opis przepisu:

To jedna ze świątecznych potraw, która połączeniem swojego smaku, aromatu i wyglądu nie jednemu zawróci w głowie. Wykwintne kompozycja intensywnych smaków i niesamowite kolory składników to coś, czemu trudno się oprzeć. Miękka czerwona kapusta z pachnącymi dodatkami z pewnością wejdzie do kanonu popisowych świątecznych smakołyków.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?