Kremowa kapusta z kolendrą, kminem, chilli i zieloną soczewicą

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 10

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Soczewicę ugotuj w osobnym garnku, w wodzie z Ziarenkami smaku WINIARY, sprawdzając stopień miękkości - ma być lekko twarda.
  2. Kmin rzymski, kolendrę i cynamon rozetrzyj w moździerzu.
  3. Rozgrzej w rondlu z płaskim dnem oliwę z masłem. Podsmaż pokrojoną w piórka cebulę, posiekaną papryczkę chilli i przyprawy z moździerza przez 5 minut.
  4. Dodaj do rondla mleko kokosowe i grubo posiekaną kapustę. Duś do momentu aż kapusta będzie miękka.
  5. Na koniec dopraw solą do smaku.

Opis przepisu:

Kuchnia indyjska słynie z niesamowitych barw i zapachów oraz tego, że wykorzystuje naturalne, świeże produkty. Jej zalety można znakomicie połączyć z polską tradycją kulinarną. Na świątecznym stole zaserwuj kremową kapustę wigilijną w stylu indyjskim: niech Twój dom wypełni się zapachem gotowanej w mleku kokosowym kapusty z orientalnymi przyprawami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?