Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 6

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Indyka potnij na plastry i grubości około 1,5 cm. Każdy plaster cienko rozbij i dopraw szczyptą ziołowych Ziarenek Smaku WINIARY.
  2. Słonecznik upraż na suchej patelni. Odstaw aż ostygnie.
  3. Por potnij w pół krążki, podsmaż na oliwie, aż zmięknie i wciśnij sok z grapefruita. Następnie duś jeszcze 10 min pod przykryciem.
  4. Słonecznik, jajko i masło zmiksuj w blenderze. Przełóż do miski, dodaj pora i wszystko wymieszaj. Dopraw pieprzem do smaku.
  5. Tak przygotowany farsz wyłóż na indyka i zawiń w roladki, zamykając je wykałaczkami.
  6. Smaż na oliwie na złoty kolor.
  7. Podawaj z ulubionym sosem WINIARY.

Opis przepisu:

Roladki z indyka z ciekawym nadzieniem zamiast tradycyjnych rolad ze schabu w sosie? Chrupiący słonecznik i intensywnie pachnący sok z grejpfruta to składniki, które nadadzą roladkom z indyka nuty świeżości i nowoczesności. Roladki z indyka z farszem ze słonecznikiem i porem duszonym w soku z grejpfruta są aromatyczne, delikatnie chrupiące, soczyste i znakomite z sosem WINIARY. Możesz je podawać jako danie główne z ziemniakami i surówką, ale także jako przekąski na imprezę.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Kasia
    Wyszły bardzo dobre. Prócz soku dodałam też cząstki grapefruita. Polecam!
  • Danuta
    wygląda obłędnie, ale brak informacji na temat smażenia ,duszenia itd. Uważam ze przepis jest chaotyczny i nie kompletny

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?