Tymbaliki z łososiem, korniszonami w buraczanej galaretce z aromatem świeżego chrzanu

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wodę zagotuj z tartym chrzanem i koprem włoskim. Przecedź przez sito. Dopraw solą.
  2. Dolej do wody sok z buraków, podgrzej, ale nie zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Następnie dodaj żelatynę WINIARY i dokładnie wymieszaj. Odstaw.
  4. Łososia pokrój w paski, korniszony i seler naciowy w plasterki. Posiekaj grubo szczypiorek.
  5. Przygotuj naczynia na tymbaliki, małe filiżanki lub słoiczki. Do każdego po równo dodaj wszystkich składników i zalej wystudzoną galaretką. Wstaw do lodówki.

Opis przepisu:

Ta przepięknie prezentująca się i smaczna przystawka będzie prawdziwą ozdobą świątecznego stołu. Tymbaliki to prawdziwy majstersztyk, na który składają się same kulinarne indywidualności: łosoś, korniszony, sok z buraków, chrzan, seler naciowy i ziarna kopru włoskiego. Pełne smaku składniki zalane Żelatyną WINIARY, a przed podaniem wyjęte z foremek, będą hitem wśród bożonarodzeniowych rarytasów.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?