Polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów

Oceń ten przepis!

4/5 4 75 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 6

4/5 4 75 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw.
  2. Polędwicę oczyść z błon, pokrój na 1 cm plastry. Dopraw solą, pieprzem i obsmaż na złoty kolor. Odłóż na bok.
  3. Przygotuj głębszą patelnię lub rondel. Podsmaż na oliwie posiekaną cebulę, czosnek, tymianek, grzyby pocięte w paski i morele w całości. Nie wylewaj wody po grzybach, odstaw ją na bok.
  4. Kiedy cebula się zeszkli, podlej całość winem i odparuj o połowę.
  5. Dodaj śmietanę, polędwiczki, sos grzybowy staropolski WINIARY. Duś całość ok. 20 minut. Jeżeli sos będzie za gęsty, podlej go wodą z grzybów.

Opis przepisu:

Nie tylko od święta pozwól sobie na kulinarne szaleństwo! Przygotuj dla swoich gości nowatorską wersję soczystych polędwiczek wieprzowych. Polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów z suszonymi morelami i białym winem raczą zgromadzonych szlachetnym smakiem. Doskonałe i wyjątkowe polędwiczki wieprzowe kryją się w aromatycznym Sosie Grzybowym WINIARY, przywodzącym na myśl staropolskie smaki. Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym podawaj do ziemniaków, ryżu czy kaszy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?