Zupa rybna gotowana na wywarze warzywnym, białym winie z kawałkami fileta z dorsza

Oceń ten przepis!

3/5 3 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 43 min.

  • Porcje 8

3/5 3 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebule opal nad gazem.
  2. Przygotuj wywar z połowy warzyw rosołowych, liści laurowych, ziela angielskiego, głów ryb pozbawionych oczu i skrzeli oraz Bulionu warzywnego WINIARY. Gotuj na małym ogniu przez 90 minut.
  3. Ugotowany wywar przecedź przez gazę. Powinno Ci zostać około 2 litrów.
  4. Pozostałą część warzyw pokrój w cienkie paseczki, wrzuć do przecedzonego wywaru, gotuj 5 minut.
  5. Następnie dopraw do smaku, dodaj wino i ponownie zagotuj.
  6. Dorsza pokrój w kostki i dodaj odpowiednią ilość do gotującej się zupy na około 2-3 minuty przed podaniem.
  7. Podawaj w bulionówkach ze świeżo siekanym szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem.

Opis przepisu:

Baza zupy ze złocistego Bulionu warzywnego WINIARY to doskonała podstawa do stworzenia pysznej zupy. Wraz ze świeżymi warzywami, znakomitym dorszem i odrobiną dobrego białego wina stworzy prawdziwie magiczną potrawę, która przyciągnie swoim niesamowitym zapachem i zapewni gotującemu aplauz. Idealna zupa rybna na wigilijną wieczerzę!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?