Barszcz z kiszoną kapustą

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 6

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw, aż zmiękną.
  2. Kapustę przesmaż na maśle przez około 5 minut do momentu, aż zmięknie.
  3. Przygotuj barszcz WINIARY. Na koniec dolej wody powstałej podczas moczenia grzybów, dopraw majerankiem i pieprzem do smaku.
  4. Grzyby możesz wykorzystać do innego przepisu np. pierogów czy bigosu.
  5. Rozłóż po łyżce kapusty na talerzach i zalej gorącym barszczem.

Opis przepisu:

Zaskocz świątecznych gości nową wersją tradycyjnej zupy! Barszcz Czerwony Ekspresowa Zupa Winiary w połączeniu z kapustą nada nowy, niepowtarzalny smak bożonarodzeniowej potrawie. Tradycyjne składniki w nowoczesnym połączeniu są tak pyszne, że z pewnością będą mogły zagościć na Twoim stole wielokrotnie w ciągu roku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?