Zupa grzybowo-cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta francuskiego

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 55 min.

  • Porcje 4

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz, pokrój w cienkie półplaserki, duś w głębokim rondlu na maśle na wolnym ogniu 1,5 – 2 godziny.
  2. Podlej cebulę białym winem, zagotuj, dolej rozpuszczoną w 0,5 l wody kostkę warzywną, gotuj pół godziny.
  3. Zupę Borowikową rozprowadź w 0,5 l zimnej wody, dolej do rondla, gotuj chwilę.
  4. W tym czasie nagrzej piekarnik do 200 stopni.
  5. Zupę przelej do żaroodpornych miseczek, od gałązek tymianku oddziel listki i posyp nimi zupę.
  6. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w kwadraty nieco większe niż miseczki. Na każdą miseczkę nałóż ciasto francuskie, delikatnie dociśnij ciasto do brzegów miseczek.
  7. Zapiekaj 15 minut, podawaj zaraz po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Gdyby tak pyszna zupa grzybowo-cebulowa była ukryta pod smaczną pierzynką z ciasta francuskiego? Zupa borowikowa z cebulą ma nie tylko aromat białego wina, ale pachnie też świeżym tymiankiem. Zupa grzybowo-cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta francuskiego będzie nowatorskim daniem na Twoim świątecznym stole, które przygotujesz z łatwością dzięki esencjonalnej zupie borowikowej Jak u Mamy WINIARY! Pokaż gościom, że znakomicie można łączyć tradycję z nowoczesnością!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?