1

2

Przepisy

Piersi kurczaka w boczku

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

437 calories kalorie: 437 kcal / porcja

Masz ochotę na kurczaka, ale zarazem chcesz spróbować czegoś innego? Przygotuj piersi kurczaka w boczku z dodatkiem Pomysłu Na… Kurczaka w sosie śmietanowo – ziołowym! Boczek i kurczak w jednym daniu to idealne rozwiązanie dla każdego mięsożercy. Aby potrawa nie składała się z samego mięsa, dodaj podsmażone pomidorki koktajlowe.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety przekrój wzdłuż na 8 pasków. Każdy kawałek owiń plastrem boczku.
  2. Rozgrzej olej i podsmaż na rumiano mięso. W między czasie zrób sos: Pomysł na… kurczaka w sosie śmietanowo - ziołowym WINIARY przygotuj w 200 ml wody i 200 ml śmietanki, zagotuj.
  3. Do przygotowanego Pomysłu na... przełóż mięso i duś razem przez 5 minut.
  4. Na tłuszczu ze smażenia, podsmaż pomidorki przekrojone na połowę i dodaj do potrawy.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: