Piersi kurczaka w boczku

5/5 5 2 5 1
5/5 5 2 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety przekrój wzdłuż na 8 pasków. Każdy kawałek owiń plastrem boczku.
  2. Rozgrzej olej i podsmaż na rumiano mięso. W między czasie zrób sos: Pomysł na… kurczaka w sosie śmietanowo - ziołowym WINIARY przygotuj w 200 ml wody i 200 ml śmietanki, zagotuj.
  3. Do przygotowanego Pomysłu na... przełóż mięso i duś razem przez 5 minut.
  4. Na tłuszczu ze smażenia, podsmaż pomidorki przekrojone na połowę i dodaj do potrawy.

Opis przepisu:

Masz ochotę na kurczaka, ale zarazem chcesz spróbować czegoś innego? Przygotuj piersi kurczaka w boczku z dodatkiem Pomysłu Na… Kurczaka w sosie śmietanowo – ziołowym! Boczek i kurczak w jednym daniu to idealne rozwiązanie dla każdego mięsożercy. Aby potrawa nie składała się z samego mięsa, dodaj podsmażone pomidorki koktajlowe.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?