Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

5/5 5 3 5 1
5/5 5 3 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 20 min.

  • Porcje: 10

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ciasto rozwijamy na płasko.
  2. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim delikatnie ciasto.
  3. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do niego serek i pestki granatu. Całość doprawiamy przyprawą.
  4. Ciasto francuskie tniemy na trójkąty, na środek każdego nakładamy łyżkę nadzienia i zwijamy tworząc małe rogaliki.
  5. Pieczemy około 17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Opis przepisu:

Niecodzienny deser, który po spróbowaniu może stać się Waszą codziennością. Połączenie ciasta francuskiego i jabłek to nie nowość, jednak dodanie do nich granatu i ricotty to coś, co na nowo napisze historię rogalików. Zachęcamy do przyrządzenia dzieciom. Dla nich każde urozmaicenie jest warte więcej niż tysiąc słów.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?