składniki:
liczba porcji:








Przygotowanie:
- Jabłka obieramy i usuwamy gniazdo nasienne.
- Wszystkie bakalie drobno siekamy. Mieszamy je z miodem i cynamonem.
- Ciasto rozwijamy na płasko i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Na cieście układamy jabłka i nadziewamy środek przygotowanymi bakaliami z miodem.
- Z wierzchu obsypujemy jabłka delikatnie cynamonem i każde z osobna owijamy ciastem francuskim. Z wierzchu ciasto smarujemy jajkiem.
- Przekładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 20-25 minut. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
Opis przepisu:
Autor: szpileczkaaJabłka w cieście francuskim to deser z niespodzianką w środku – mieszanką bakalii, miodu i cynamonu, którą nadziewamy jabłka. Ubrane w ciasto francuskie połówki jabłek pieczemy około 20-25 minut. Gorące, rumiane jabłka w cieście francuskim przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?