Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

4/5 4 4 5 1
4/5 4 4 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 5 godz. 10 min.

  • Porcje: 12

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Ciastem francuskim wykładamy formę do tarty.
  3. Na ciasto wylewamy budyń.
  4. Brzoskwinie kroimy w talarki, następnie układamy na tarcie.
  5. Brzegi ciasta zawijamy do środka nakładając je na owoce.
  6. Pieczemy tartę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 45-50 minut.
  7. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  8. Tężejącą galaretkę wlewamy na tartę.
  9. Odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Na koniec dekorujemy miętą.

Opis przepisu:

Niesamowicie łatwy przepis na pyszną tartę z ciasta francuskiego z brzoskwiniami. Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim, następnie nałóż na nie wcześniej przygotowany budyń. Brzoskwinie pokrój na talarki i rozłóż na budyniu. Tak przygotowaną tartę wstaw do piekarnika, a gdy już się upiecze i ostygnie, polej tężejącą galaretką i ozdób listkami mięty. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?