Schab z pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 5

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety schabowe umyć,rozbić tłuczkiem i posypać sola oraz pieprzem.
  2. Pieczarki i cebulę pokroić w kosteczkę ,posypać solą i pieprzem,dodać śmietanę i razem podsmażyć .
  3. Ciasto:Jajka,mąkę,szczyptę soli wymieszać z wodą gazowaną tak aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany .
  4. Podsmażone pieczarki rozłożyć na kotletach i zwinąć jak roladki .Zwinięte roladki zanurzyć w cieście i na koniec w bułce tartej ,smażyć w dość głębokim tłuszczu .

Opis przepisu:

Schab z pieczarkami to przepis dla fanów mięsnych potraw. Schabowy jest tradycyjną potrawą, którą warto urozmaicać, aby za szybko się nie znudziła. Zatem roladki faszerowane podsmażonymi pieczarkami z cebulą, będą idealnym rozwiązaniem! Chrupiąca panierka nawiązuje do klasycznej wersji tego dania, więc schab z pieczarkami powinien zaspokoić gusta zarówno tradycjonalistów, jak i zwolenników innowacji w kwestii schabowego.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?