1

2

Przepisy

Schab z pieczarkami

3/5 3 4 5 1

przygotowanie: 60 minut

porcje: 5 porcji

Pyszne schabowe

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety schabowe umyć,rozbić tłuczkiem i posypać sola oraz pieprzem. Pieczarki i cebulę pokroić w kosteczkę ,posypać solą i pieprzem(jeśli ktoś lubi może dodać odrobinę jarzynki) ,dodać śmietanę i razem podsmażyć .
  2. Podsmażone pieczarki rozłożyć na kotletach i zwinąć jak roladki . Zwinięte roladki zanurzyć w cieście i na koniec w bułce tartej ,smażyć w dość głębokim tłuszczu .
  3. Ciasto: Jajka,mąkę,szczyptę soli wymieszać z wodą gazowaną tak aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany .

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: