Pączki z serka homogenizowanego

Oceń ten przepis!

5/5 5 44 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 20

5/5 5 44 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Dodatkowo

Przygotowanie:

  1. Serek homogenizowany przekładam do miski, wbijam jajka i roztrzepuję widelcem do połączenia składników. Następnie wsypuję przesianą mąkę z proszkiem i solą - dokładnie mieszam.
  2. Do szerokiego rondla wlewam olej (dość sporo, tak aby pączki były w nim całe zanurzone).
  3. Łyżeczką nabieram ciasto i kładę na dobrze rozgrzany olej. Łyżeczkę maczam za każdym razem w gorącym oleju aby ciasto łatwiej od niej odchodziło.
  4. Pączki smażę na średnim ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor.
  5. Usmażone pączki osączam z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Oprószam cukrem pudrem i podaję.

Opis przepisu:

Pączki z serka homogenizowanego zrobisz błyskawicznie! Niesamowicie puszyste i lekkie pączki nie nasiąkają tłuszczem i najlepiej smakują zaraz po upieczeniu! Posyp je cukrem pudrem i podawaj jako pyszny deser na zakończenie obiadu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?