Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Kotlety z ryżu

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 5

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotować osobno w lekko osolonej wodzie.
  2. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle, dodać razem z mięsem do przestudzonego ryżu, wbić jajka, dosypać przyprawy (sól i pieprz). Wszystko razem wymieszać.
  3. Formować małe kotlety, które obtaczamy w mące i smażymy w gorącym oleju.

Opis przepisu:

Kotlety z ryżu są delikatniejsze, bardziej miękkie i sycące od swoich tradycyjnych odpowiedników. Podawane z sosem pomidorowym będą jednym z ulubionych obiadów wszystkich domowników! Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?