składniki:
liczba porcji:








Przygotowanie:
- Z cytryny wycisnąć sok. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie w poprzek na pół. Banany polać sokiem z cytryny.
- Ciasto rozwinąć, przekroić wzdłuż na 4 paski, a następnie pokroić na 16 prostokątów.
- Ćwiartki banana kłaść na ukos na każdym kawałku ciasta. Banany oprószyć cukrem waniliowym.
- Wolne końcówki ciasta posmarować wodą i skleić nad bananami. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Ciastka piec ok. 15 minut, następnie lekko przestudzić.
- Do cukru pudru dolewać po kilka kropel wody i mieszać, aż powstanie gęsty lukier. Lukrem polukrować ciasteczka.
Opis przepisu:
Autor: BeatrisPyszne ciasteczka na deser do kawy lub kakao. Wykonaj słodziutkie ciasteczka francuskie z bananami. Sprawdź, jak unosi się z piekarnika aromat lekkiego ciasta francuskiego i poczuj, jak rozpływa się w ustach wraz z naturalnie słodkim bananem. Francuskie z bananami to przepis idealny na podwieczorek podczas weekendu.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?