Francuskie z migdałowym mascarpone

5/5 5 8 5 1
5/5 5 8 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 5

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ciasto rozwinąć, pokroić na ok. 15 kwadracików.
  2. Mascarpone przełożyć do miseczki. Do sera dodać żółtko i cukier migdałowy. Dokładnie wymieszać.
  3. Na każdym kwadraciku z ciasta ułożyć po trochu serowej masy.
  4. Brzegi ciasta posmarować białkiem. Złoży na pół w trójkąty, mocno docisnąć brzegi. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 12-15 minut. Upieczone ciastka można dodatkowo polukrować.

Opis przepisu:

Smakowite ciasto francuskie z migdałowym mascarpone to propozycja na wyjątkowo smaczny i szybki w przygotowaniu deser! Serowa masa z żółtkiem i cukrem migdałowym stanowi delikatną niespodziankę w środku chrupiącego trójkąta. Francuskie z migdałowym mascarpone bardzo dobrze smakują podane do herbaty lub kawy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?