Pierś z kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać 4 duże płaty.
  2. Płatki zmiksować blenderem. Do płatków dodać wszystkie przyprawy i wymieszać.
  3. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.
  4. Kawałki mięsa maczać w jajku i obtaczać w przygotowanej panierce. Panierkę docisnąć do mięsa.
  5. Mięso w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.

Opis przepisu:

Pierś z kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych to doskonała alternatywa dla tradycyjnej panierki! Dzięki płatkom kukurydzianym i intensywnym przyprawom smak kurczaka stanie się bardziej intensywny, a całe danie nabierze zupełnie nowego charakteru. Sprawdź nasz przepis na pierś z kurczaka panierowaną w płatkach kukurydzianych!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?