Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 21 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać 4 duże płaty.
  2. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Bazylię opłukać, osuszyć, drobno posiekać, dodać do cebuli. Dodać też musztardę, przyprawę do mięs i trochę Ziarenek Smaku.
  3. Wszystko dokładnie wymieszać.
  4. Kawałki mięsa ułożyć w garnku do gotowania na parze. Na mięsie rozłożyć przygotowaną mieszankę. Garnek przykryć. Mięso gotować na parze ok. 20 minut.
  5. Po tym czasie na każdym kawałku mięsa ułożyć po plasterku sera.
  6. Garnek ponownie przykryć. Gotować jeszcze ok. 1 minutę, aż ser się rozpuści.

Opis przepisu:

Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą to propozycja na sycący i smakowity obiad! Pierś z kurczaka będzie bardzo soczysta dzięki gotowaniu jej w garnku parowym. Mięso dodatkowo uzyska wyborny aromat po dodaniu cebuli i Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Delikatnie stopiony żółty ser nada wyrazu każdej porcji tego dania. Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą można podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówka.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?