Kabaczek z mięsem

Oceń ten przepis!

3/5 3 47 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

3/5 3 47 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jedno jajko, przyprawę w płynie i trochę pieprzu. Dokładnie wymieszać.
  2. Kabaczka umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości ok. pół cm.
  3. Na połowie plasterków kabaczka rozłożyć mięso (brzegi zostawić bez mięsa). Przykryć pozostałymi plasterkami kabaczka, mocno docisnąć.
  4. Pozostałe jajka wbić do miseczki, rozbełtać.
  5. Plastry kabaczka z mięsem maczać w jajkach i obtaczać w bułce tartej. Panierkę mocno docisnąć.
  6. Nadzianego kabaczka kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem.
  7. Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.

Opis przepisu:

Mięso mielone w zupełnie nowej odsłonie, czyli przyprawione WINIARY Przyprawą do zup, sosów i sałatek, a następnie podawane w towarzystwie plastrów kabaczka. Kabaczek nadziewany mięsem mielonym smażymy w jajku i bułce tartej na złoty kolor i podajemy z ulubioną surówką. Kabaczek z mięsem to pyszna alternatywa dla klasycznych kotletów mielonych!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?