Gofry z kefirem

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 4

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier i cukier wanilinowy.
  2. Jajka z cukrem lekko ubić.
  3. Dodać do nich wszystkie płyny, wymieszać.
  4. Wsypać obie mąki i proszek do pieczenia.
  5. Ponownie dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek.
  6. Na rozgrzaną płytę gofrownicy wylać porcję ciasta. Gofrownicę zamknąć.
  7. Gofry piec kilka minut na złoty kolor. Upieczone gofry podawać z ulubionymi dodatkami. Wyszło mi 14 gofrów.

Opis przepisu:

Jeśli masz ochotę na pyszne, lekkie śniadanie lub obiad na słodko, przygotuj wyśmienite gofry z kefirem. Dodatek kefiru sprawia, że gofry są puszyste i lekkie. Gofry podawaj ze swoimi ulubionymi dodatkami: sezonowymi owocami, bitą śmietaną, cukrem pudrem lub cynamonem. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?