Risotto z pęczaku

Oceń ten przepis!

2/5 2 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 5

2/5 2 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Paprykę upiec w piekarniku, zdjąć skórkę i pokroić w niewielką kostkę. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle, dodać pęczak i podlać niewielka ilością bulionu.
  2. Bulion dolewać porcjami, następną dolać dopiero jak wcześniejsza cała się wchłonie (bulion może nam zostać).
  3. Kiedy pęczak jest miękki, ale jednocześnie troszkę chrupiący, dodać paprykę, pietruszkę i posiekany drobniutko czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis przepisu:

Risotto inaczej – przygotowane na bazie pęczaku. Podsmażany z dodatkiem Bulionu warzywnego WINIARY, świetnie wchłonie wszystkie smaki i aromaty. Kaszę wymieszajmy z cebulką, czosnkiem i papryką, dzięki czemu zyskamy niepowtarzalne połączenie i wyjątkowe doznania. Podawać możemy od razu po przygotowaniu. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?