Parówki w sosie musztardowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Porcje 5

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Parówki obieramy z osłonek i kroimy na mniejsze kawałeczki, obsmażamy na oleju.
  2. W osobnym garnku gotujemy 2 szklanki wody z kostką bulionową. Dodajemy musztardę i chrzan. Zaprawiamy sos mąką rozmieszaną z małą ilością wody i śmietany. Doprawiamy do smaku jarzynką i pieprzem. Na koniec dodajemy obsmażoną parówkę i gotujemy razem 2-3 min.

Opis przepisu:

Pomysł na szybki, studencki obiad? Parówki w sosie musztardowym! To danie proste, szybkie w wykonaniu i tanie. Wystarczy, że podsmażysz pokrojone kawałki parówki na patelni, a w osobnym garnku przygotujesz sos zrobiony z Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim, chrzanu, musztardy, przypraw, śmietany i odrobiny mąki. Do takiego dania możesz ugotować ziemniaki lub ulubioną kaszę. Parówki dobrze smakują polane keczupem lub podane z plasterkami pomidorów.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?