Spaghetti bolognese

Oceń ten przepis!

4/5 4 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę i czosnek oczyść, a następnie pokrój w drobną kosteczkę. Zeszklij na rozgrzanej oliwie.
  2. Marchew obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj do cebuli.
  3. Dodaj mięso mielone i smaż razem przez około 5 minut. Dodaj puszkę pomidorów z zalewą.
  4. Dopraw do smaku solą, pieprzem i Przyprawą Magii. Duś na małym ogniu przez 20 minut.
  5. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odsącz i połącz z sosem i oliwkami. Podaj zaraz po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Zobacz, jak Przyprawa w płynie MAGGI radzi sobie śpiewająco w kuchni! Spaghetti bolognese z MAGGI to poezja smaku. Na wyjątkowo aromatyczną patelnię włoskiego jedzenia składa się zeszklona cebulka z czosnkiem, duszona marchewka, zrumienione mięso mielone, pyszne pomidory w zalewie i najlepsze czarne oliwki. MAGGI spaja wszystkie składniki, nadając im szybko idealny posmak. Spaghetti bolognese podawaj na ciepło!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?