Leczo z pieczarkami

5/5 5 22 5 1
5/5 5 22 5 1
  • Przygotowanie: 45 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz i drobno pokrój, zeszklij na oleju.
  2. Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w plasterki.
  3. Papryki oczyść i pokrój w kostkę.
  4. Pieczarki i paprykę dodaj do cebuli i smaż razem 10 minut. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy i przypraw do smaku Przeprawą Magii, solą i pieprzem.
  5. Możesz dodać plasterki podsmażonej kiełbasy.

Opis przepisu:

Leczo to potrawa węgierska zrobiona z pomidorów, papryki, cebulki z dodatkiem mięsnym. W Polsce najczęściej przyrządza się je z dodatkiem cukinii lub bakłażanów. Spróbuj naszej bezmięsnej wersji z dodatkiem przyprawy w płynie Maggi.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?